De hoogste norm op het laagste punt

De hoogste norm op het laagste punt

Van Vliet Trucks Holland is gecertificeerd volgens ISO 9002. Algemeen directeur Nol van Vliet en zijn vader Bas van Vliet senior, de oprichter van het Nieuwerkerkse bedrijf, namen het bijbehorende certificaat vrijdag 5 juli in ontvangst van mevrouw D. van Nugteren van SGS Quality Certification lnstitute.

Adviseur Hakkenberg van Van Vliet Trucks noemde het behalen van de ISO-standaard een bewijs ‘voor de hoogste norm op het laagste punt’. Op de plaats waar het familiebedrijf langs de A20 is gevestigd, bevindt zich namelijk het inmiddels officieel vastgestelde laagste punt van Nederland. En Van Vliet is voorzover bekend de enige leverancier van gebruikte bedrijfswagens die ISO gecertificeerd is.

Bas van Vliet senior, wiens vier zoons het bedrijf intussen hebben overgenomen, legde in 1953 de basis voor de onderneming. Hij begon toen op bescheiden schaal met de verkoop van gebruikte vrachtauto’s aan een voornamelijk agrarische klantenkring.

Hulporganisaties

Tegenwoordig telt Van Vliet Trucks meer dan tachtig medewerkers, die samen voor een jaaromzet van circa zeventig miljoen gulden zorgen. Tachtig procent daarvan wordt in de export verdiend. ‘Klanten kunnen hier te woord worden gestaan in courante talen als het Italiaans, Portugees, Engels, Frans en Duits,’ illustreerde Hakkenberg het internationale karakter van Van Vliet Truck. ‘Maar ook in minder courante talen als Chinees, Russisch en Swahili.’

Van Vliet Trucks levert (gebruikte) bedrijfswagens over de hele wereld. Vooral Afrika is een belangrijke afzetregio. Daarom heeft het
Nieuwerkerkse bedrijf vestigingen in Tanzania en Angola. Maar ook in Tsjechiƫ heeft Van Vliet een verkooppunt.

Er bestaan op de hele wereld maar enkele soortgelijke ondernemingen van dezelfde omvang. Op de wereldwijde markt geldt de ISO-certificering als een belangrijk predikaat.
‘Het is een eis die nu al in de markt wordt gesteld en die zal in de toekomst steeds vaker worden gesteld,’ vertelde Nol van Vliet.
Het bedrijf heeft internationale hulporganisaties en tal van nationale en internationale overheidsinstanties als afnemer. Met een voorraad van circa 1500 bedrijfswagens (van trucks tot ambulances en van tankwagens tot brandweerauto’s) kan Van Vliet Trucks ook grote aantallen ineens leveren.

Het bedrijf beschikt over een grote garage, waar alle benodigde werkzaamheden in eigen beheer kunnen worden uitgevoerd; ook spuitwerk en belettering. Van Vliet mag bijvoorbeeld ook snelheidsbegrenzers (VDO) en tachografen (VDO), koelinstallaties (STEK) en alarminstallaties (TBSS) inbouwen en wettelijke keuringen uitvoeren (APK). Nu Van Vliet Trucks ISO-gecertificeerd is, wordt een begin gemaakt met de certificering van Van Vliet Personenauto’s. In een volgend stadium zal ook Van Vliet Recycling die weg volgen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top