Steeds meer dure auto’s op Marktplaats

Steeds meer dure auto’s op Marktplaats

Exclusieve bolides staan steeds va­ker gewoon te koop op Markt­plaats.nl. Dat blijkt uit cijfers van het online handelsplatform. Momenteel wor­den er 714 Porsches, 645 Jaguars en 214 Cadillacs aangeboden. ,,De tijd dat alleen particulieren hun auto op Marktplaats zetten is voorbij,” zegt Dirk Gorris, baas van de autosectie van Marktplaats. ,,Professionele ver­kopers bieden steeds vaker exclusie­ve wagens aan voor prijzen tussen de een en drie ton.”

Reden voor de toename aan luxe sportwagens is niet zozeer de econo­mische crisis, zegt Gorris, maar meer de groei van Marktplaats. ,,Doordat de bezoekcijfers flink zijn toegenomen, is de site een verkoop­kanaal waar dealers niet meer om­heen kunnen.” De autosectie van Marktplaats trekt maandelijks 1,2 miljoen unieke bezoekers, twee keer zo veel als twee jaar terug.

De exclusieve wagens worden gre­tig bekeken, zo blijkt. Van de ru­briek Porsche zijn sinds januari alleen al 10,6 miljoen pagina’s gezien, Jaguar en Ferrari kregen 5,9 en 2,8 miljoen pageviews.

Meest exclusieve bolide op Markt­plaats is een Bugatti Veyron uit juli 2007 voor 895.000 euro. Een koopje gezien de nieuwprijs van 1,8 miljoen euro en slechts 7728 kilometer op de teller. Topsnelheid van de Veyron, de duurste productie-auto van het moment, is 407 kilometer per uur. In Nederland zijn er slechts zes exemplaren verkocht, wereldwijd circa tweehonderd. ,,Met zo’n auto ben je verzekerd van internationale aandacht,” prijst dealer Van Vliet Personenauto’s uit Nieuwerkerk a/d IJssel de sportwagen aan.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top