De HBU en Van Vliet het geheim van een goede relatie

De HBU en Van Vliet het geheim van een goede relatie

AI meer dan een decennium lang onder­houden de HBU en Van Vliet Automotive Group een zeer goede relatie. Van Vliet begon zeer klein en heeft de nodige strubbelingen gekend op weg naar het grote succes in de jaren negentig. En juist in een van de moeilijkste periodes voor Van Vliet was het de HBU die de helpende hand bood.

Vraag een willekeurig persoon naar Van Vliet in Nieuwerkerk aan den IJssel en iedereen zal het bedrijf typeren als ‘die van de Ferrari’s en Lamborghini’s’. Frans Hakkenberg, sinds 1996 als adviseur verbonden aan Van Vliet en tevens honorair consul voor Tanzania: “We hebben in Nederland een geweldig grote naamsbekendheid, terwijl we in Nederland nauwelijks wat doen. ledereen kent ons van de luxe wagens. En nog altijd is het zo dat er twee keer in de maand een kettingbotsing plaatsvindt op de A20, omdat men naar onze auto’s zit te kijken. Toch is de hoofdmoot de export van nieuwe en gebruikte voertuigen en onderdelen.”

Van agrarisch naar automotive

Van Vliet Automotive Group werd in 1953 opgericht door de heer Van Vliet senior. Van oorsprong had hij een agrarisch bedrijf en vanuit zijn boerderij begon hij met de verkoop van ender andere vrachtwagens en personenauto’s. Als gevolg van de boerenachtergrond bezit Van Vliet overigens nog steeds 40 hectare grond in Nieuwerkerk aan den IJssel, waarvan er 10 in gebruik zijn voor een van de drie Van Vliet-vestigingen. Tot een paar jaar terug was er zelfs sprake van een substantiele veestapel, maar daaraan kwam een einde tijdens de SSE-crisis.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top